Incluzio Twenterand > Eerste editie Buurtcamping Boswinkel Plaza: ook voor minima

Eerste editie Buurtcamping Boswinkel Plaza: ook voor minima

In het weekend van 25 tot en met 27 augustus 2023 wordt Boswinkel Plaza in Enschede voor de allereerste keer omgedoopt tot Buurtcamping! Een plek die je het ultieme vakantiegevoel geeft, maar dan in je eigen wijk. Oók als je normaalgesproken niet met vakantie kunt om welke reden dan ook. Want deze camping is er voor iedereen: van arm tot rijk, van jong tot oud, van alleengaanden tot gezinnen. Het wordt een zomers evenement vol gezelligheid, activiteiten en ontmoetingen.

Buurtbewoners leren elkaar beter kennen door bijvoorbeeld samen activiteiten te doen. Zo komt er een waterpretplek en knutselclub, worden er verschillende wedstrijden en workshops georganiseerd en bieden een Kinderdisco en speeltuin gegarandeerd veel speelplezier. Het idee is om de hele dag samen buiten te zijn en te genieten van allerlei lekkers. Je kunt ervoor kiezen om een tent te huren en te blijven slapen, maar je kunt ook gewoon als dag- of weekendgast komen en meedoen met de activiteiten.

Georganiseerd door vrijwilligers uit de wijk

Hoewel het idee is voorgegeven door SVEN welzijnswerk en de gemeente Enschede, wordt dit evenement geheel georganiseerd door vrijwilligers. Dit zijn veelal inwoners uit Enschede-West, uit wijken als Pathmos en Boswinkel. Zij willen verbindingen leggen tussen alle wijkbewoners, ongeacht hun achtergrond. Het mooie is dat nu ook mensen met een kleine beurs of die door hun thuissituatie normaal niet snel met vakantie kunnen gaan, nu wel de kans krijgen om het ultieme vakantiegevoel te beleven.

Nieuwsgierig naar hun motivatie om dit te doen? Beluister dan het radiofragment van 1Twente waarin Alexandra Teters, een van de vrijwilligers uit de organisatie, en Josje Smits, Netwerkcoach bij SVEN, enthousiast vertellen over waarom dit evenement zo belangrijk is.

Plekverdeling: vrijwilligers, betalende klanten én minima

Ook mensen die gewoonlijk niet op vakantie gaan (om wat voor reden dan ook), kunnen nu toch eventjes op vakantie dankzij de Buurtcamping. Hier is namelijk één derde van de tenten gereserveerd voor vrijwilligers, één derde voor betalende kampeerders en één derde voor minima. Tegen een kleine vergoeding. Zo maken we diversiteit en bijzondere ontmoetingen mogelijk.

Kinderen tot 12 jaar gratis

Wil jij dit net als vele anderen niet missen? Koop dan jouw ticket via https://debuurtcamping.nl/campings/enschede-west/. Voor een dagentree betaal je €5 per persoon. Je hebt dan toegang tot alle activiteiten, eten en drinken. Wil je alle dagen toegang tot de Buurtcamping, dan betaal je €20,79 per persoon. Let op: dat is exclusief tentplek. Wil je op de Buurtcamping overnachten? Dan betaal je daarnaast nog €20,79 voor een tentplekje voor twee nachten. De tent staat er al, je hoeft alleen je eigen luchtbed en slaapzak mee te nemen.

Het dagprogramma duurt op zaterdag van 12.00-18.00u en op zondag van 12.00-16.00u . O ja: alle kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen! Het wordt een geweldig weekend!

Meedoen als vrijwilliger of organisatie?

Er worden nog vrijwilligers gezocht voor het schoonmaken en voor het begeleiden van activiteiten. Ook is het nog mogelijk om een activiteit toe te voegen aan het dagprogramma. Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisatie via alexandra@debuurtcamping.nl.