Incluzio Twenterand > Geslaagde Smokkeltocht met ruim 150 jongeren

Geslaagde Smokkeltocht met ruim 150 jongeren

Op vrijdagavond 23 december organiseerde MAXX Jongerenwerk in Den Ham een zogenoemde Smokkeltocht. Kinderen en tieners vormden teams van 8 personen en moesten na een drop in het donker verschillende spannende opdrachten uitvoeren in hun tocht terug naar de jongereninloop. En er kon natuurlijk maar 1 team de winnaar zijn: dat zijn dit jaar de Paardengirls! Gefeliciteerd!

De Smokkeltocht bestond uit verschillende spelelementen:

○ De teams werden met een taxi op een buitenlocatie gedropt

○ Vanaf daar moest elk team 2 soepstengels ongeschonden mee terug smokkelen naar de jongereninloop

○ Ze moesten ervoor zorgen dat de douane hen onderweg niet vond

○ Onderweg werden er foto-opdrachten uitgevoerd

○ Uiteindelijk moesten ze proberen de snelste tijd neer te zetten

Ondanks het natte weertje was de opkomst enorm met 150 kinderen en tieners. De jongeren waren ontzettend gedreven en enthousiast en hebben voor een leuke avond gezorgd!

De Smokkeltocht werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo Rudy Veltkamp in Den Ham (boodschappen voor drinken en lekkers onderweg) en Taxi Thomas Jansen (vervoer van de teams naar de droplocatie). Een groot dankjewel aan hen! Ook willen we alle ouders en vrijwilligers bedanken die bij de voorbereidingen en de Smokkeltocht hebben geholpen – evenals de leerkrachten van de basisscholen die ons hebben binnengelaten in de lessen om de opdrachten uit te leggen. Wij kijken met trots terug op deze gezellige avond!