Incluzio Twenterand > Ontmoetingsplek Lintveldebrink feestelijk geopend

Ontmoetingsplek Lintveldebrink feestelijk geopend

Op zaterdag 24 september is de ontmoetingsplek op de Lintveldebrink in Enschede officieel geopend door Marc Teutelink, wethouder namens Burgerbelangen Enschede. De feestelijke opening stond naast het officiële deel in het teken van leuke activiteiten voor jong en oud, waaronder een braderie, eetkraampjes, een speurtocht, spelletjes én balkonconcerten. Een festiviteit waar team SVEN, onderdeel van Incluzio, een jaar lang aan gewerkt samen met woningcorporatie Domijn, de gemeente Enschede en zorgcentrum De Posten.

Het realiseren van de ontmoetingsplek in Lintveldebrink gebeurt in fases. De eerste fase, het plaatsen van speeltoestellen tussen flat 2 en 3, is nu klaar. De officiële opening hiervan gebeurde op Burendag, waar SVEN in samenwerking met zorgcentrum De Posten allerlei activiteiten had georganiseerd.

Feestelijke activiteiten

Buurtbewoners en betrokkenen kwamen bij elkaar voor een gezellige dag vol activiteiten en interactie. Zo werden er op verschillende balkons kleine muziekconcerten gegeven, een initiatief vanuit het lokaal welbekende Balkonfestival. Ook was er een kinderrommelmarkt en schminktafel, te midden van diverse eet- en drinkkramen. De partytent van team SVEN diende als muziektent.

Naast de activiteiten op het grasveld was er in het restaurant van zorgcentrum De Posten ook veel leuks te doen. Zo was er muziek en werd hier een loterij gehouden.

Symbolische boom geplant

Om het idee van de ontmoetingsplek op Lintveldebrink te bekrachtigen, werd die dag een Linde geplant op het grasveld bij de speelplaats tussen flat 2 en 3. Deze boom staat symbool voor o.a. gezelligheid, verbondenheid van de gemeenschap en samenwerking. Kortom: alles waar deze plek op de Lintveldebrink voor staat.

Team SVEN

Het welzijnsteam SVEN kijkt met trots terug op deze mooie dag. Bertus Siemelink, netwerkcoach bij SVEN: “Er is veel tot stand gekomen in het jaar in aanloop naar deze eerste fase. Bewoners zijn nauw betrokken en voelen ook echt eigenaarschap bij het project. Wij zijn trots op deze groeiende bewonerskracht”. Bewoners gaven zelfs al aan om volgend jaar weer een zomerfeest te willen gaan organiseren.