Incluzio Twenterand > Politiekids 2023 van start in Enschede-West

Politiekids 2023 van start in Enschede-West

Na een geslaagde proef van Politiekids in de wijken Stevenfenne en Pathmos vorig jaar is nu een nieuwe Politiekids groep met enthousiaste kinderen uit Enschede-West gestart. Met dit project leren kinderen het belang van goede gezondheid, zelfvertrouwen en samenwerking. Politiekids wordt georganiseerd door de politie Enschede en SVEN, onderdeel van Incluzio Uitvoering Oost.

Op 19 januari 2023 zijn de nieuwe Politiekids beëdigd in het stadhuis door wethouder Jurgen van Houdt en politiechef Wolter Alberts. In de komende 3 maanden leren de kinderen samenwerken en krijgen ze verschillende trainingen, waaronder fysieke weerbaarheid. Ze gaan samen met de politie de wijken in om snelheidscontroles uit te voeren en mensen aan te spreken op het gebruik van mobiele telefoons in het verkeer. Ook zullen ze het cellencomplex op het politiebureau bezoeken. De Politiekids-training wordt op 13 april afgerond met een examen, waarop op 21 april de diploma-uitreiking plaatsvindt in het stadhuis.

Stimuleren betrokkenheid in de wijk

Een voorwaarde om als kind aan de training mee te kunnen doen, is dat ouders/verzorgers ook enkele keren ondersteunen. Zo wordt gewerkt aan gezamenlijke betrokkenheid bij de wijk. Het complete Politiekids-team wordt gevormd door SVEN, politie, Sportaal, Budo Schuttersveld, Juf Talent, Alifa en Stadsdeelmanagement West afdeling Jeugd. Politiekids wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Enschede, het VSB fonds, Speeltuin Boswinkel (SES) en de Facilicom Foundation.