Incluzio Twenterand > SVEN presenteert maatschappelijk jaarverslag: welzijnswerk in Enschede Zuid en West

SVEN presenteert maatschappelijk jaarverslag: welzijnswerk in Enschede Zuid en West

Ons team van netwerkcoaches – actief onder de naam SVEN – staat dagelijks in contact met wijkbewoners in Enschede Zuid en West voor het vergroten van de  leefbaarheid, veiligheid en sociale netwerken in verschillende wijken en buurten. Nieuwsgierig naar wat wij in 2022 zoal hebben bereikt samen met inwoners? In ons maatschappelijk jaarverslag vind je een greep uit de activiteiten en initiatieven die wij hebben ondersteund en gerealiseerd.

De netwerkcoaches van SVEN – Samen Versterken van Enschede door Noaberschap – zijn zichtbaar aanwezig in de wijk: op straat, in buurthuizen, bij ontmoetingsplaatsen en bij mensen thuis. Zij kijken naar de behoeften en ontwikkelingen in de wijk, ondersteunen bij buurtinitiatieven en verbinden wijkbewoners met elkaar of met lokale organisaties. Door dicht bij wijkbewoners te staan, betrekken we hen bij buurtactiviteiten en geven hen eigenaarschap over bewonersinitiatieven. Elke wijkbewoner wordt in zijn of haar eigen kracht gezet en is zo op een eigen manier van betekenis.

Als we inzoomen op 2022, zien we ook dan veel mooie verhalen en initiatieven. Een greep daaruit lees je in ons maatschappelijk jaarverslag.