Incluzio Twenterand > Maxx Jongerenwerk roadshows: praat jij ook mee over jongerenwerk in Twenterand?

Maxx Jongerenwerk roadshows: praat jij ook mee over jongerenwerk in Twenterand?

Heb jij ideeën over het jongerenwerk in de gemeente Twenterand en vind je het belangrijk en leuk deze te delen? Pak dan nu je kans! Het team van MAXX Jongerenwerk organiseert onder de noemer ‘MAXX Meetingpoint’ een viertal avonden waar inwoners – jong en oud – kunnen meedenken over de toekomst van het jongerenwerk in de gemeente. Welke kansen en uitdagingen zie jij? Is er iets dat jij mist in het huidige jongerenwerk? Of wat hoop jij als ouder of verzorger dat er wordt opgepakt? In alle vier de dorpskernen uit de gemeente Twenterand wordt een inloopavond georganiseerd waar je jouw input kunt geven.

Dit is een oproep aan alle inwoners en organisaties van de gemeente Twenterand die willen meedenken over hoe het jongerenwerk – nu en in de toekomst – er volgens hen uit moet zien. Dan kun je denken aan activiteiten voor kinderen en jongeren, maar bijvoorbeeld ook voorlichting over maatschappelijke thema’s of coaching op het gebied van school, normen en waarden en sociale relaties.

MAXX Jongerenwerk is sinds twee jaar actief in Twenterand. Hoewel zij bijzonder goed gewaardeerd worden door enerzijds jongeren en hun ouders en anderzijds samenwerkingspartners (blijkt uit het MAXX klanttevredenheidsonderzoek van afgelopen jaar), is dat een beoordeling van het reeds aangeboden werk. MAXX vindt het nu een mooi moment om naar de toekomst te kijken en feedback op te halen over eigen ideeën hierover van dorpsbewoners.

Ook meepraten en meedenken?

Kom dan naar een van de volgende inloopavonden:

  • Donderdag 25 mei, van 19.00 – 20.30 uur op Basisschool de Maten, Broekmaten 6, Den Ham
  • Woensdag 31 mei, van 19.00 – 20.30 uur in Kulturhus De Klaampe, Beeklaan 1, Westerhaar
  • Dinsdag 6 juni, van 19.00 – 20.30 uur in Jongereninloop Flame, Krijgerstraat 57Vriezenveen
  • Donderdag 8 juni, van 19.00 – 20.30 uur in D’Oale Skoele, Julianastraat 23, Vroomshoop

De avonden zijn bedoeld voor kinderen vanaf groep 7, jongeren, volwassenen en maatschappelijke organisaties uit de hele gemeente Twenterand. Denk daarbij aan (sport)verenigingen, clubs, bibliotheken, scholen, kerken en buurthuizen. Deelname is gratis, net als de koffie, thee en fris.

Na deze bijeenkomsten gaat MAXX Jongerenwerk met de aangedragen feedback en ideeën aan de slag. Voor en dus ook door jongeren! Zo maken we Twenterand samen nog leuker.

Over MAXX Jongerenwerk

MAXX Jongerenwerk is een samenwerkingsverband tussen Stichting Reflection, Stichting Jongerenwerk Den Ham en Incluzio Uitvoering Oost. Zij zetten zich gezamenlijk in voor alle kinderen, jongeren en ouders in de gemeente Twenterand. Dit gebeurt in de vorm van activiteiten, jongereninlopen, het bieden van individuele coaching als ook weerbaarheidstrainingen in groepsverband en het organiseren verschillende thema-avonden voor jongeren en ouders. Een van de initiatieven is Villa MAXX, een maandelijkse inloop met leuke activiteiten voor kinderen met gescheiden ouders, waar ook een scheidingsdeskundige aanwezig is voor kinderen die graag even apart gaan zitten om hierover te praten.